За контакти: Понеделник - Петък от 9:00 до 17:00 часа

Водеща организация:Текстилна търговска асоциация – Текстилен клъстер Щип

Партньор: Сдружение „Браншова организация за текстил и облекло” Кюстендил

 

Проект: 2007CB16IPO007-2012-3-008„Укрепване капацитета на текстилната индустрия в трансграничния регион чрез обучение на добри практики и реализиране на промоционални дейности”

ДБФП:РД-02-29-226/25.07.2014

 

Обучение на тема "Планиране на производство - развитие на управленски умения за ефективно производство" (28/29 март 2015 г.)

В рамките на проект за трансгранично сътрудничество между Македония и България „Укрепване на капацитета на текстилната индустрия в граничния регион чрез обучение на добри практики и прилагане на промоционални дейности'', финансиран с подкрепата на ЕС чрез програма за ТГС България-Македония се проведе първата работна среща между фирми-членове на "Браншова организация за текстил и облекло " от Кюстендил и текстилни компании - членки на ТТЗ-текстила клъстер от Македония. Срещата бе осъществена на 28 и 29 март 2015 г. в гр. Берово.

В рамките на събитието, като една от планираните дейности по проекта, се проведе обучение на тема "Планиране на производство - развитие на управленски умения за ефективно производство". Лектори на обучението бяха консултанти на компанията PLANUMCONSULTING.

В рамките на срещата бе посетена и текстилната фабрика Полотекс от Берово, на която собственикът на фирмата направи кратка презентация за условията на работа в компанията и посетителите можеха да се запознаят с капацитета на производство, цялостната организация на производството, и всеки отделен участък от производството, както и да обменят опит и мнения.

Целта на тази първа среща бе да се обменят опит и добри практики между фирми от България и Македония в посока на взаимно сътрудничество, пласмент на продукти и съвместно излизане на външни пазари. Целта на обучението е да се засилят възможностите на компаниите от двете страни на трансграничния регион, въвеждайки нови принципи на организация и планиране на производството, следене на потока на стоки по етапи на довършителни работи и правилно управление на качеството.

European Union

The programme is

co financed

by the European Union


boto-logo
Браншова организация за текстил и облекло

2500 Кюстендил, България,
ул. „Цар Освободител” № 168, ет.3