bg gr 2021 header

07 ноември 2022 г.

ПОКАНА

БЕЗПЛАТНА ПРОГРАМА ЗА КОНСУЛТАНТСКА ПОДКРЕПА

В МОДНАТА ШИВАШКА ПРОМИШЛЕНОСТ

Ако неотдавна сте започнали бизнес в сферата на модната индустрия или имате намерение да го направите скоро може да се включите в БЕЗПЛАТНАТА НИ ПРОГРАМА ЗА КОНСУЛТАНТСКА ПОДКРЕПА.

Браншова организация за текстил и облекло /БОТО/ има удоволствието да изпълнява Проект CREATIVE HUB “Създаване и развитие на Креативен център за подкрепа на завършили мода, стартиращи млади дизайнери и прилагане на механизми за развитие на модния сектор в трансграничния регион”, финансиран в рамките на Програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-А ГЪРЦИЯ-БЪЛГАРИЯ 2014-2020 г. съгласно Договор за субсидия № В6.3а.22 от 13.04.2021 г. в партньорство с Търговско-промишлена палата – Солун, Асоциацията на гръцката модна индустрия – Гърция, Агенцията за местно развитие в Солун и Сдружение СЪВРЕМИЕ – България.

В рамките на проекта БОТО с екип от опитни консултанти, паралелно с другите партньори, стартира предоставянето на специализирани индивидуални и групови консултантски услуги за 20 млади предприемачи и стартиращи фирми /моделиер-конструктори, дизайнери и др./ в шивашката модна промишленост, опериращи на територията на област Благоевград.

За да се включите в програмата за консултантска подкрепа, трябва да имате мотивация и желание да започнете бизнес в модната индустрия. Можете да кандидатствате и ако вече сте започнали бизнес в тази сфера, при условие че към момента на кандидатстването развивате стопанска дейност от по-малко от 3 години.

Целта на програмата е всеки участник да получи подкрепа за развитие на професионалния си път в модната индустрия, в т.ч. и чрез насърчаване на стартиране и развитие на самостоятелна дейност и/или предприемане на конкретни бизнес решения.

Консултантската подкрепа покрива широк спектър от консултации, без да са изчерпателно посочени: ценообразуване, маркетинг, социални медии, източници на финансиране, логистика, технологично обновление, управление на човешките ресурси и други консултации, свързани с развитието на вашата бизнес идея.

Ако проявявате интерес да се възползвате от специализираните консултантските услуги, които се предоставят безплатно в подкрепа на шивашката модна промишленост може да се свържете с нас на посочените по-долу контакти за допълнителна информация и/или записване за участие.

Подборът на участниците ще бъде извършван на принципа първи по време, първи по място на база следните критерии към кандидатите:

  1. Млади предприемачи - за целите на проекта определението „млад предприемач” се отнася до тяхното ниво на начинаещи в развитието на собствен бизнес. В този смисъл под млади предприемачи се разбират модни професионалисти /моделиер-конструктори, дизайнери и др./, които планират да започнат собствен бизнес в сферата на модната индустрия

и/или

  1. Стартиращи фирми - компании, стартирали бизнес в сферата на модната индустрия през последните три години

опериращи на територията на област Благоевград.

Какъв обем консултации е нужен, ще се определя за всяко конкретно лице след оценка и според установената нужда като средно на едно лице следва да бъдат предоставени 43,75 часа консултации.

Допълнителна информация за проекта и за предоставяните услуги може да потърсите на следните контакти:

тел. 0885965606 – Станислава Симеонова – експерт към БОТО, е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. и/или на място в офиса на Браншова организация за текстил и облекло на адрес гр. Кюстендил, ул. Цар Освободител № 168, ет. 3 всеки работен ден от 09,00 до 17,00 часа.

Срок за записване за участие: 18.11.2022 г.

Повече за проекта може да намерите и на неговата интернет страница: https://fashioncreativehub.eu/

ОЧАКВАМЕ ВИ!

bg gr 2021 foter