За контакти: Понеделник - Петък от 9:00 до 17:00 часа

Новини от БОТО

Новини

Представители на Текстилна търговска асоциация-Текстилен клъстер-Щип, Македония, взеха участие в Годишното събрание на Сдружение БОТО, което се проведе на  17-18 декември 2016 год. в Боровец

Borovets TTA BOTO 1

 

 

По покана на сдружение "Браншова организация за текстил и облекло" /БОТО/,Кюстендил България, представители на Текстилна търговска асоциация-Текстилен клъстер-Щип, Македония, взеха участие в Годишното събрание на Сдружение БОТО, което се проведе на  17-18 декември 2016 год. в Боровец.


Borovets TTa BOTO 2

 

 

 

 

 

 

 

По време на срещата бе представена Програмата на Сдружение БОТО за 2017 г. Бяха обсъдени и проблемите, пред които са изправени фирмите от сектор Текстил и облекло в България и Македония, като присъстващите се обединиха около мнението, че фирмите от двете страни на границата се сблъскват със сходни проблеми.
В рамките на събитие бе проведена и работна среща между Изпълнителите директори на двете организации – Г-жа Наташа Сивевска /ТТА-ТК, Щип/ и Г-н Йордан Беловодски /БОТО/, на която бяха дискутирани потенциални възможности за сътрудничество в областта на обучението на персонала, качеството и производителността на труда, както и нови съвместни проектни инициативи между двете сдружение.

На 19 октомври 2016 г. в хотел Хилтън в София се проведе Церемония за връчване на договорите от Първата покана за набиране на проектни предложения в рамките на Interreg - ИПА Програмата за трансгранично сътрудничество България - Македония.

dsc6199 0

На церемонията, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството на Република България, г-жа Деница Николова и заместник-министърът на местното самоуправление на Република Македония, г-н Люпчо Пренджов връчиха договора за финансиране на новия съвместен проект „”, който се реализира в партньорство между Текстилна търговска асоциация-Текстилен клъстер-Щип, Македония и Браншова организация за текстил и облекло" /БОТО/,Кюстендил България.

Logo Programme

     Успешното сътрудничество между Браншова организация за текстил и облекло" /БОТО/,Кюстендил България и Текстилна търговска асоциация-Текстилен клъстер-Щип, Македония продължава. Като логическо продължение на успешно изпълнените два предходни проекта между двете организации, насочени към обмен на информация и повишаване на конкурентоспособността на текстилните и шивашки фирми от двете страни на границата, партньорите съвместно разработиха и подадоха ново проектно предложение „”.
     Целта на проекта е да развие постигнатите резултати до момента, като наложи и популаризира региона като разпознаваем бранд за фирмите от сектора и чуждестранните партньори/възложители, олицетворяващ високо качество, конкурентни цени, високо квалифициран персонал и добре материално техническа база на производителите от двете страни на границата.

БТПП организира специализирано изложение за български стоки

„ДОВЕРЕТЕ СЕ НА БЪЛГАРСКОТО”,

което ще се проведе от 1 до 9 ноември 2014г. в Национален дворец на културата /НДК/ - София. Участие в изложението ще вземат производители, търговци, предприемачи от водещи български фирми, които предлагат различни български продукти в следните области: храни, напитки, козметика, облекло, обувки, детски артикули, мебели, стоки за бита и други. В пролетното издание на търговското изложение през май 2014г. в същите сфери на икономиката участие взеха над 60 фирми. Оптимистичен е фактът, че за предстоящото есенно издание на „Доверете се на българското“ броят на заявилите за участие изложители е нараснал до над 80 фирми. Това е положителен индикатор за растящия интерес от страна на потребителите към българското производство. Чрез изложението БТПП продължава своята активна дейност в услуга на българските предприемачи и им оказва съдействие за намирането на потенциални бизнес партньори.

За допълнителна информация: Милен Моллов – мениджър на проекта, БТПП – Център за фирмено обслужване,

Отдел Панаири и изложби Тел.: 02/ 989 72 40, E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Web: http://www.bcci.bg/bulgarian/fairs.html  https://www.facebook.com/DovereteSeNaBulgarskoto 

Подкатегории

boto-logo
Браншова организация за текстил и облекло

2500 Кюстендил, България,
ул. „Цар Освободител” № 168, ет.3